Kruistochten

De kruistochten waren een reeks militaire expedities die plaatsvonden tussen de 11e en 13e eeuw. Deze expedities werden georganiseerd door christelijke legers met als doel het heroveren van heilige plaatsen in het Midden-Oosten, met name Jeruzalem, die in handen waren van moslimheersers. De kruisvaarders beschouwden deze expedities als een heilige plicht om het “Koninkrijk van de Vijand” te bevechten en te heroveren. De kruistochten hadden diepgaande politieke, sociale en culturele gevolgen en vormden een belangrijk hoofdstuk in de middeleeuwse geschiedenis..

Lees meer »

Exodus

Exodus, een verhaal dat teruggaat tot de oude tijden, spreekt nog steeds tot ons in de moderne wereld. Hoewel de context en de omstandigheden anders zijn, kunnen we enkele relevante lessen uit het Exodus-verhaal halen voor vandaag:

Lees meer »

Engelen

Engelen zijn vaak afgebeeld in kunst, religie en mythologie. Ze worden vaak voorgesteld als bovennatuurlijke wezens met vleugels, die boodschappers zijn tussen de hemel en de aarde. In verschillende culturen en geloofssystemen hebben engelen verschillende betekenissen en functies.

Lees meer »